Bunny Sigler overleden

09-10-2017 12:40

Het verschrikkelijke nieuws kregen wij te horen dan Walter "Bunny"Sigler op 76 jarige leeftijd is overleden aan een hartaanval. Weinig songwriters hebben zijn genre gehad als Bunny Sigler en schreef voor vele artiesten in de jaren 60 en 70.

Nummers als van Patti Labelle, Somebody Loves You Baby, The Whispers, Bingo, Jackie Moore, Sweet Charlie Babe en O'Jays, Sunshine kwamen van zijn pen. Maakte onderdeel uit van Philadelphia International Records van Leon Gamble en Kenny Huff en werd Mr. Emotion genoemd.

Hij werkte ook samen met Curtis Mayfield, Carl Carlton, Phyllis Hyman, Lou Rawls, Harald Melvin & The Blue Notes en Chaka Khan. Kenny Gamble zei, diep verdrietig te zijn door het overlijden van mijn zeer goede vriend en was één van de meest getalenteerde, Creatieve en grote songwriters en muziekproducenten waar ik mee hebt gewerkt.

Verder was hij ook een geweldige zanger en is op vele Philly nummers te horen op de achtergrond. Ook was hij de ontdekker van de groep Instant Funk die hem in de jaren 70 begeleiden.

Hij zal gemist worden.