Groots herdenkingsconcert voor Prince op 13 oktober in Minneapolis

05-08-2016 10:38

Op 13 oktober wordt in Minneapolis een concert georganiseerd ter nagedachtenis van de in april overleden popster Prince. Dat heeft zijn familie vandaag meegedeeld via Facebook.

Het spektakel zal zich afspelen in het gloednieuwe US Bank Stadium, waar de American football-ploeg Minnesota Vikings zijn thuiswedstrijden afwerkt. Dat zegt de zus van de overleden zanger, Tyka Nelson, op Facebook. Het stadion waar de "Purple Rain"-zanger herdacht zal worden telt maar liefst 66.000 paarse stoeltjes, de kleur van de truitjes van de Vikings.
Tickets voor het concert gaan in verkoop vanaf eind augustus. Wie er precies zal optreden, is nog niet bekend.
Het wordt meteen de enige publieke hommage aan Prince, die op 21 april op 57-jarige leeftijd overleed na een overdosis medicijnen. Net zoals de familie van David Bowie, besloot de familie van Prince om het overlijden in intieme kring te herdenken.
Een intieme afscheidsceremonie is niet altijd een evidentie bij popsterren. Bij de overlijdens van onder andere Michael Jackson, ooit gezien als een rivaal van Prince, en Queen-zanger Freddy Mercury werden bijvoorbeeld grootse muziekspektakels gepland, waarbij zelfs de kist nog aanwezig was.