Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 2

28-04-2016 15:18

"Prince had aids en weigerde behandeling wegens geloof"

Prince zou in het midden van de jaren negentig met het aidsvirus besmet zijn en zes maanden geleden de ziekte hebben gekregen. Dat stellen anonieme bronnen tegen het Amerikaanse blad National Enquirer. Hij zou ook een behandeling hebben geweigerd omdat hij ervan overtuigd was dat God hem zou genezen. Nog volgens die bronnen woog het muzikale icoon op het einde nog maar 36 kilo.

Prince, die Getuige van Jehovah was, kreeg de diagnose van aids zes maanden voor zijn overlijden, zo stellen bronnen in The National Enquirer. De 57-jarige bereidde zich al enige tijd voor op zijn overlijden.
Zwak en gedesoriënteerd
"Dokters meldden hem dat zijn bloedwaarden ongewoon laag waren en dat zijn lichaamstemperatuur tot 34,4 graden was gezakt. Hij had een tekort aan ijzer, was zeer zwak en was gedesoriënteerd. Hij at zelden en als hij at, kwam het meteen terug", aldus de bron.
"Zijn gezicht was geelachtig, de huid van zijn hals zakte door en zijn vingertoppen waren geelbruin".
Verslaafd aan pijnstiller
Volgens National Enquirer werd in de jaren negentig vastgesteld dat Prince het HIV-virus had opgelopen en ontwikkelde die besmetting zich eind vorig jaar in de ziekte aids. Nog volgens het populaire blad raakte hij verslaafd aan de pijnstiller Percocet, die een opiaat bevat. Die gebruikte hij de om de pijn te bestrijden die de laatste maanden erger was geworden. 


Huiszoeking in woning Prince

De rechter van Carver County in Minnesota heeft donderdag een huiszoekingsbevel uitgegeven waarmee de woning van Prince doorzocht kan worden.  Autoriteiten zouden in de woning op het landgoed Paisley Park op zoek zijn naar drugs, medicijnen, correspondentie, doktersrecepten en medische informatie, meldt TMZ. Het huiszoekingsbevel mag de komende zes maanden niet openbaar worden gemaakt.


Rechercheurs zijn namelijk bang dat 'voortijdige openbaring van de details in het huiszoekingsbevel en bijbehorende documenten het strafrechtelijk onderzoek zal beïnvloeden waardoor de huiszoeking en gerelateerde huiszoekingen mislukken'. Prince stierf vorige week op zijn landgoed Paisley Park. Hij werd dood gevonden op de eerste etage in een lift van het complex, waar tevens een studio is gebouwd. Volgens geruchten is hij overleden aan het gebruik van de pijnstiller Percocet.


Zus Prince woedend tijdens overleg erfenis

Het eerste overleg over het nalatenschap van Prince is uitgelopen op ruzie. De zus van de vorige week overleden zanger, Tyka, stormde volgens TMZ woedend de kamer uit. Omdat Prince geen testament heeft achtergelaten, heeft zijn bank na tussenkomst van de rechter een toezichthouder aangesteld. Tyka zou menen recht op een groter deel van de erfenis van zo'n 150 miljoen dollar te hebben, terwijl de wet voorschrijft dat ook halfbroers en -zussen een gelijk aandeel moeten krijgen.


Tijdens het overleg donderdag liet broer Alfred weten boos te zijn omdat hij niet was uitgenodigd voor een door Tyka georganiseerde herdenkingsdienst. Nadat Tyka boos was vertrokken nam de toezichthouder Alfred mee naar het gedeelte van Prince's huis waar hij overleed, om te kunnen rouwen.


ANP