Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 4

04-05-2016 08:55

Prince doneerde in geheim duizenden dollars

Prince heeft de afgelopen zes jaar tienduizenden dollars gedoneerd aan de hulporganisatie PARSA ( Physiotherapy And Rehabilitative Support For Afghanistan).
Dat deed de zanger op voorwaarde dat dit geheim zou blijven, vertelt PARSA's Marnie Gustavson aan The Hollywood Reporter.
"De reden dat ik dit bekend maak is om hem te eren", zei Gustavson over de telefoon vanuit Kabul. Ze schat dat Prince zes jaar geleden begon met een donatie van 15.000 dollar (13.000 euro) en daarna ongeveer 6000 dollar (5200 euro) per jaar gaf. Het geld ging naar het initiatief Afghan Scouts voor weeskinderen.

Zoektocht naar testament Prince duurt voort

Er wordt nog steeds gezocht naar een testament van Prince. De zanger, die vorige maand plotseling stierf, liet waarschijnlijk geen testament achter. Toch bepaalde de rechter vandaag dat verder gezocht moet worden.

"De rechtbank stelt niet vast dat er geen testament is, maar dat het nog niet is gevonden", sprak de rechter. Hoe lang gezocht moet worden naar een testament, werd vandaag niet duidelijk. De rechter benoemde een beheerder die alle zaken rondom Prince's nalatenschap voorlopig regelt.
In de rechtbank werd ook gesproken over 'The Vault', de kluis onder Prince's studiocomplex Paisley Park waar de zanger jarenlang onuitgebracht materiaal zou hebben bewaard. De kluis zou afgelopen weekeinde zijn opengebroken, maar wat is gevonden, werd vandaag nog niet duidelijk. Mocht er onbekend materiaal van Prince gevonden worden, dan is zijn halfbroer Alfred Jackson van plan dat uit te brengen.
Vier van de vijf halfbroers en halfzussen van Prince kwamen naar de rechtbank. Ook zijn zus Tyka Nelson was aanwezig. Een eerdere bijeenkomst van het gezelschap liep vorige week op ruzie uit. Volgens de advocaat van Alfred Jackson zitten de broers en zussen inmiddels op één lijn en hebben ze afgesproken 'open' met elkaar te communiceren.