Laatste nieuws omtrend het overlijden van Prince Deel 5

05-05-2016 10:22

"Prince had afspraak met verslavingsarts dag na zijn dood"

Prince was van plan hulp te zoeken voor zijn vermeende pijnstillerverslaving. Een dag na zijn dood zou hij een afspraak met een gespecialiseerd arts hebben gehad, schrijft de Star Tribune.

Vertegenwoordigers van Prince hadden op 20 april, de dag voor zijn dood, dokter Howard Kornfeld ingeschakeld vanwege een 'medische noodsituatie'. Kornfeld kon echter niet direct zijn agenda voor hem leegmaken en stuurde op 21 april zijn zoon Andrew naar het huis van Prince. Hij was zelf van plan om de volgende dag alsnog te komen, zegt advocaat William Mauzy, die werkt met de Kornfelds, tegen de krant.
"Het plan was om snel zijn gezondheid te peilen en daarna een behandelplan op te stellen", aldus Mauzy. Het ging volgens hem om een missie om Prince' leven te redden. De hulp kwam echter te laat voor de zanger. Andrew Kornfeld zou een van de drie mensen zijn geweest die op het landgoed van Prince waren toen hij dood in een lift werd gevonden.
Sinds het overlijden van Prince duiken regelmatig verhalen op over zijn vermeende verslavingen. Zo zou hij behalve pijnstillers ook drugs hebben gebruikt.

Strijd om het fortuin van Prince barst los

Nog geen twee weken na het overlijden van Prince is de strijd om zijn erfenis in volle hevigheid losgebarsten. Nu er nog steeds geen testament is gevonden, vechten de broers en zussen van His Royal Badness om de miljoenenbuit. Tussen wie gaat het?

Alfred Jackson
Halfbroer Alfred voelt zich hoe dan ook al achtergesteld door zijn familieleden. Want behalve dat hij niet welkom was bij de dienst, zou hij ook nog eens door hen als vermist zijn opgegeven. Hij moest naar het politiebureau om te bewijzen dat alles goed met hem ging. Volgens Amerikaanse media vermoedt Alfred dat dit een bewuste actie is, zodat hij mentaal instabiel kan worden verklaard en niet kan meedingen naar de buit. Op televisie snikte Alfred eerder dat Prince zijn alles was, maar gaf hij ook toe de artiest al 15 jaar niet te hebben gezien.

De 911 beller wordt waarschijnlijk vervolgd.

De man die op de dag dat Prince gevonden werd in de lift en 911 belde kan waarschijnlijk strafrechtelijk vervolgd worden omdat in zijn rugzak pillen waren gevonden. De advocaat van Andrew Kornfield, zo heet de verdachte en wiens vader een rehab kliniek heeft in Marin County in Californië, zegt dat zijn cliënt recht heeft op immuniteit van vervolging. De kwestie, Andrew had een synthetisch opiaat in zijn rugzak, dat is verboden want hij is geen arts.

Onderzoekers zijn zeer geïnteresseerd waarom Andrew die pillen had. De pillen worden vaak gebruikt om tegenwerking te geven aan bijvoorbeeld Percocet, waar Prince verslaafd aan was. De advocaat van Andrew wijst erop dat als je bezig bent met een drugdelict je dan ook nog 911 belt. Je belt niet als iemand die dringende hulp nodig heeft je ook nog vervolgd kan worden omdat er toevallig pillen in zijn rugzak zit.

Zoals het verhaal waarschijnlijk gaat is dat Andrew in opdracht van zijn vader naar Prince is gegaan om een opstaande rekening te ontvangen van de kosten die gemaakt waren. Naar het ziet er toch naar uit als de vader de drugs heeft voorgeschreven hun strafrechtelijk vervolgd gaan worden omdat alleen een arts deze medicijnen mag voorschrijven.

Er komt dus nog een staartje aan.