Lijkschouwer: doodsoorzaak Prince mogelijk nog dagen onduidelijk

23-04-2016 09:15

De doodsoorzaak van de gisteren overleden Prince is mogelijk nog dagen onduidelijk. Dat stelt de lijkschouwer die gisteren rond 16.00 uur Nederlandse tijd is begonnen met de autopsie op het lichaam van het popicoon.

Op het internet wordt veel gespeculeerd over de doodsoorzaak. Volgensentertainmentsite TMZ is Prince onlangs nog opgenomen met een drugsoverdosis en was dat mogelijk nu weer het geval. De website berichtte ook al als eerste over zijn overlijden berichtte, op basis van verschillende bronnen. TMZ geldt doorgaans als een goed ingevoerde bron in de entertainmentindustrie en was ook de eerste die over Michael Jacksons dood berichtte.
Het privévliegtuig van Prince maakte vorige week vrijdag een noodlanding in Moline, Illinois, enkele uren na zijn optreden in Atlanta. Volgens zijn woordvoerders kampte hij met griep, maar TMZ noemt die verklaring opmerkelijk. Zijn vliegtuig was tijdens de ongeplande landing nog geen uur van zijn huis verwijderd.
Volgens de bronnen van TMZ werd Prince met spoed naar een ziekenhuis gebracht, waar hij een injectie kreeg die gewoonlijk gegeven wordt om de effecten van opiaten tegen te gaan. De doktoren zouden Prince hebben geadviseerd om 24 uur te blijven, maar omdat hij geen privékamer kreeg verliet hij het ziekenhuis. Volgens de bronnen ging het niet goed met Prince toen hij wegging.