Lionel Richie gaf Ali privéconcert

09-06-2016 14:28


Lionel Richie heeft naar eigen zeggen vroeger een privéconcert gegeven bij wijlen Muhammad Ali thuis. De bokslegende bood Lionel Richie een piano en verzocht hem 'Once, Twice, Three Times a Champion' te spelen.

De zanger deelde zijn herinneringen dinsdagavond tijdens een awarduitreiking in het Lincoln Center in New York. Aan New York Daily News vertelt Lionel: ''Hij nodigde me uit door me op te bellen. Je spreekt met de wereldkampioen zwaargewicht boksen. Kom naar mijn huis. Toen hing hij op. Klik."

"Ik dacht Oh my God. Ik denk dat dit Muhammad Ali was'', vervolgt Richie. Zonder twijfel reed de zanger naar het huis van de bokslegende die hem bovenaan zijn oprit al stond op te wachten. "Hier ben ik dan, zei ik. Hij zei dat ik te laat was, typisch iets voor hem'', zei Richie met een glimlach.

De Amerikaanse bokslegende overleed vrijdag op 74-jarige leeftijd. Lionel Richie plaatste daarna op Twitter een foto van hen samen tijdens de zeventigste verjaardag van de bokskampioen. 'The Greatest' krijgt eind deze week een groots afscheid in zijn geboorteplaats Louisville.