Michael Jackson’s Journey from Motown to ‘Off The Wall’

27-02-2016 17:43

De documentaire Michael Jackson's Journey from Motown to 'Off The Wall' is volgens de muziekredactie van de NOS een must-see voor liefhebbers van Michael Jackson, en dat zijn er veel. De film gaat over een onderbelicht hoofdstuk van de carrière van Michel Jackson als hij zich ontwikkelt van de leadzanger van de Jackson 5 tot zijn definitieve doorbraak als soloartiest met het album 'Off the Wall' (1979). Het is een verhelderend portret van een serieuze, gepassioneerde en hardwerkende jonge artiest die later zou uitgroeien tot 'The King of Pop'.

De door Spike Lee geregisseerde film ging op 24 januari jl. in première op het Sundance Film Festival in Utah. De televisiepremière in Amerika volgde op 5 februari. Op dinsdagavond 8 maart a.s. (van 20.30u tot 22.15u) wordt de documentaire, met veel archiefmateriaal en interviews, in Nederlands uitgezonden door RTL8. Lee regisseerde eerder de documentaire Bad 25 over het album 'Bad' en is naar verluidt ook nog van plan om een documentaire te maken over 'Thriller', het best verkocht album ooit.

"Off the Wall is de basis geweest voor het geluid van Jackson zoals wij dat kennen," stelt Radio 2-dj en Michael Jackson-kenner Corné Klijn op de website van de NOS als reactie op het nieuws. "Thriller was er nooit gekomen zonder Off the Wall. Dat album is een manifest waarin Michael Jackson afrekent met alles wat hij daarvoor heeft gedaan. Hij wilde niet meer gezien worden als de zanger van de Jackson 5", zegt Klijn. "Met Off the Wall sloeg Jackson een nieuwe weg in." Aldus Klijn.

Pitchfork.com meldde eerder dat het album op 26 februari, in combinatie de documentaire van Spike Lee, op LP zou worden uitgebracht.

Wij vinden 'Off the Wall' het meest funky album dat Michael als soloartiest heeft afgeleverd. Vandaar deze bijdrage.

Kijk op  https://corsdiscoensoulshow.jouwweb.nl/video naar stukje van de documantaire

Bron Funkblog.nl