Nog slechts 6 mogelijke erfgenamen Prince

02-08-2016 10:54

De rechter in de Amerikaanse staat Minnesota die is gelast met de erfenis van Prince heeft 30 eisen verworpen. Daardoor blijven nog slechts zes familieleden over. Dat meldt Rolling Stone.

De rechter besloot vandaag dat tientallen mensen die beweerden wettelijke erfgenamen te zijn van de flamboyante artiest niet met hem verwant zijn.
Rechter Kevin Eide van Carver County beval voorts DNA-tests voor zes mensen van wie wordt aangenomen dat ze verwant zijn met Prince. Het gaat om de broers en zussen of halfbroers- en zussen Tyka Nelson, Sharon Nelson, Norrine Nelson en John Nelson en een mogelijke nicht en achternicht, Brianna Nelson en Victoria Nelson.
Het eliminatieproces stelde de rechter ook in staat mensen uit te sluiten die verklaarden dat de vader van Prince iemand anders was dan de man die als zijn vader staat opgegeven in rechtsdocumenten.
Toen Prince in april aan een overdosis overleed, liet hij geen kinderen achter en ook geen testament. Rechter Eide beheert de administratie van de erfenis.
In mei besloot Eide dat hij DNA-onderzoek zou gebruiken om valse erfgenamen te kunnen weren. Hij gaf iedereen vier maanden de tijd om hun deel van de erfenis op te eisen.
De eerste echtgenote van Prince, danseres Mayte Garcia, beviel in oktober 1996 van een zoon die echter een week later overleed aan een zeldzame schedelafwijking. Later kreeg ze nog een miskraam. In 1998 kondigden Prince en Garcia hun scheiding aan. Prince had geen kinderen met zijn tweede vrouw, Manuela Testolini.

'Vastgoed Prince wordt verkocht'

Een aantal woningen van Prince komt binnenkort wellicht op de markt. De tijdelijke beheerder van de nalatenschap van de zanger heeft een rechter om toestemming gevraagd

Dat meldt TMZ.

Om welke huizen het gaat, is niet bekend. Prince had onderkomens in onder meer Minnesota, Beverly Hills en New York. Alleen zijn vastgoed in Minnesota zou al bijna 30 miljoen dollar (26,9 miljoen euro) waard zijn.

Volgens TMZ willen de nabestaanden alleen serieuze biedingen overwegen. Alleen een bod van minstens 90 procent van de marktwaarde wordt volgens de entertainmentsite in behandeling genomen.

Het lijkt er volgens TMZ op dat de nabestaanden van Prince zijn bezit om willen zetten in geld, in plaats van waardevolle spullen te behouden vanwege hun sentimentele waarde.