Ohio Players bassist Marshall "Rock" Jones overleden

30-05-2016 09:56

De bassist van de legendarische groep de Ohio Players, Marshall "Rock" Jones, is overleden op 75-jarige leeftijd in Houston, Texas. Hij was mede oprichter van de groep en hadden de grootste successen in de jaren 70 en 80.
Groep was gevormd in Dayton in 1959 als Ohio Untouchables die later dus in 1971 veranderden in The Ohio Players toen ze een platencontract tekende bij Westbound Records.

Bij het overstappen naar het mercury Label kwamen ook de grootste successen met o.a. Funky Worm, Fire, Who'd She Coo en Love Rollercoaster. Maar door drugsgebruik door de band leden, ruzies en belastigontduiking is de groep nooit meer uit het dal gekomen.

Door het ontslaan van bandleider Satchell en een platencontract bij Boardwalk Records hadden ze nog een bescheidde hitje in 1980 met Try a Little Tenderness, een cover van Otis Reddings.

Zijn dochter, Donna Williams citeerde op Dayton.com, "We waarderen de steun en gebeden. We verloren niet alleen een vader, een grootvader en een oom, we verloren een icoon in onze gemeenschap en een icoon in de familie."