Prince-fans kunnen binnenkort Paisley Park bezoeken

28-08-2016 10:46

Paisley Park, het landgoed van Prince in Minneapolis, gaat zijn deuren openen voor publiek. Fans van de in april overleden rockster kunnen vanaf 6 oktober een kijkje nemen in de privévertrekken en zijn studiocomplex.

De beheerder van de nalatenschap van Prince, Bremer Trust, zal de rondleidingen organiseren samen met het bedrijf dat ook het landgoed van Elvis Presley, Graceland, beheert. Miljoenen fans zullen de mogelijkheid krijgen om het terrein te bezoeken waar Prince tot aan zijn dood leefde. De superster overleed aan een overdosis pijnstillers die fentanyl bevatten.
Wens
"Het openen van Paisley Park voor het publiek is iets dat Prince zelf altijd heeft gewild en waar hij ook al actief mee bezig was", zei de zus van Prince, Tyka Nelson, in een verklaring. "Slechts een paar honderd mensen hebben het geluk gehad dat nog tijdens zijn leven te kunnen doen. Nu krijgen fans uit de hele wereld die mogelijkheid."
Graceland
Graceland, het voormalige landgoed van de in 1977 overleden Elvis Presley, heeft sinds de opening in 1982 al meer dan 20 miljoen bezoekers mogen ontvangen, zo'n 600.000 per jaar.