'Prince lag zes uur dood in lift'

23-05-2016 08:32

Meer details rond overlijden 'His Royal Badness' uitgelekt

Muzieklegende Prince, die op 21 april dood gevonden werd in de lift van zijn Paisley Park, zou op dat moment al zes uur dood zijn geweest.

Volgens de Amerikaanse krant Star Tribune hebben de hulpverleners die ter plaatse waren dat gezegd tegen zijn medewerkers en de politie.

Al eerder kwam aan het licht dat de muzikant zwaar verslaafd was aan opiaten en pijnstillers. Die verslaving zou zo ernstig zijn geweest dat zijn personeel van ellende niet meer wist hoe ze hem moesten redden. Prince was volgens de krant begonnen met een afkicktraject, maar de mensen om hem heen vreesden dat hij dat niet ging overleven.

Ontwenningsverschijnselen

Een dag voordat hij dood gevonden werd, zou een van zijn medewerkers nog telefonisch hulp hebben gezocht bij een arts in New York omdat ze niet meer wisten hoe ze hem moesten kalmeren, zo ernstig waren de ontwenningsverschijnselen. Hij werd daarna naar het ziekenhuis gebracht, waar hij aan het infuus werd gelegd. Op dezelfde dag werd hij weer ontslagen en bracht een van zijn artsen, waar hij op dat moment in behandeling was vanwege die ontwenningsverschijnselen, hem nog een huisbezoekje, weet de krant.

Prince's personeel riep daarna ook nog de hulp van Dr. Howard Kornfeld in, een specialist op het gebied van verslavingsproblematiek. De arts had geen tijd om naar Minnesota te vliegen om Prince bij te staan, dus stuurde hij zijn zoon Andrew. Andrew is de persoon die het lichaam van Prince in de lift vond.

Het is nog altijd onduidelijk wat precies de oorzaak van Prince's overlijden was. Een dezer dagen worden de resultaten van de lijkschouwing verwacht.