Rick Astley zong hit alleen op bruiloften en tijdens karaoke

13-06-2016 07:06

Rick Astley staat achter zijn keuze twintig jaar geleden om de muziekindustrie de rug toe te keren. Hij zong zijn hit Never Gonna Give You Up vijftien jaar lang niet meer.

"Alleen tijdens bruiloften van vrienden of een karaoke. Mijn vrienden bleven er maar op aandringen en je kunt niet altijd 'nee' zeggen, helemaal niet als er drank in het spel is",  zegt de zanger tegen Daily Star Sunday.

Op zijn 27e besloot hij te stoppen met muziek. "Ik had genoeg geld verdiend om te kunnen stoppen." Daarmee wist hij naar eigen zeggen een drank- en drugsprobleem te vermijden. 

"Ik had jarenlang alleen maar gereisd en nummers gepromoot. Live zingen of optreden was er niet bij, men wilde alleen maar dat ik playbackte. Uiteindelijk haatte ik het. Ik voelde me een rondreizende verkoper."

Geld

Never Gonna Give You Up was begin jaren tachtig een grote hit. Het nummer, de eerste single van zijn debuutalbum Whenever You Need Somebody, voerde de hitlijsten in 25 landen aan. 

In 2002 maakte Rick een comeback, in 2004 klom hij voor het eerst in veertien jaar weer op het podium. De 50-jarige zanger, die in mei nog optrad tijdens de concerten van De Toppers, geniet weer van het geven van een show. "Ik zou het verschrikkelijk vinden op te moeten treden voor het geld in plaats van voor mijn plezier.

Door: NU.nl