Sheila E: "Hopelijk wordt Paisley Park een soort Graceland"

26-04-2016 08:12

Zangeres en drumster Sheila E. hoopt dat Paisley Park, het complex waar de studio's van Prince zijn gevestigd, een soort Graceland wordt maar dan in Minnesota. Sinds de dood van Elvis Presley (1935-1977) bezoeken tienduizenden fans nog jaarlijks zijn landgoed 'Graceland' in Memphis in de staat Tennessee.

Ze kijkt met een goed gevoel terug op de afscheidsceremonie van Prince in Paisley Park. "Het was erg somber. We hebben naar zijn nummers geluisterd. Het volume van de muziek stond erg zacht. Het was emotioneel om sommige nummers te beluisteren", vertelt Sheila E. (58) aan E! News. Sheila werkte van 1987 tot en met 1989 samen met Prince.
"Na afloop zeiden we tegen elkaar dat we er wel weken hadden kunnen zitten, of zelfs een maand, om muziek van Prince te beluisteren zonder nummers te hoeven herhalen. Je kunt van geen andere artiest zeggen dat die zoveel muziek heeft gemaakt. Het was emotioneel, er was veel verdriet en rouw."
Sheila E., die samenwerkte met Prince, woonde de dienst zaterdag bij met onder anderen voormalig basgitarist van Prince Larry Graham en model Damaris Lewis. Buiten stonden fans. Aan E! News vertelt Sheila dat Prince dat absoluut had weten te waarderen.
"Ik denk dat hij blij was geweest. Ik denk dat fans deden wat hij van hen verwachtte, namelijk zijn muziek vieren. Hij hield van feestjes, van mensen vermaken. Je hebt geen idee wat hij voor mensen betekende. Ik denk dat hij het zich niet eens realiseerde."
Sheila E. werpt zich ook op als artistiek directeur van een muzikale herdenkingsceremonie die binnenkort wordt georganiseerd.