Stevie Wonder: gezegend met blindheid

12-07-2016 14:38

Stevie Wonder heeft voor zijn concert in het Londense Hyde Park het woord genomen en iets gezegd over de schietpartij in Dallas. "In deze moeilijke tijden wil ik zeggen dat ik van jullie hou."

Stevie vervolgt: "Ik hou van jullie omdat ik gezegend ben met mijn blindheid. Het was een geschenk zodat ik aan diegenen die wel alles hadden kon laten zien dat je moet waarderen wat je hebt. Dat elke dag een dag is om God bij te staan en om het geschenk dat hij mij gegeven heeft - zang - te gebruiken om jullie aan te moedigen om door te gaan."

Wonder gaat verder met zijn relaas: "Aan de ene kant ben ik heel blij dat nummers 40 jaar later nog steeds de sleutel van het leven kan zijn, maar aan de andere kant bestaan de nummers en woorden die we gebruiken nog steeds in de wereld en dat breekt mijn hart. Ik hoop gewoon dat we het verschil kunnen maken. En als jij dat ook wil, moedig ik je aan om liefde boven haat te verkiezen. Zo simpel is het", weet NME uit de mond van de zanger op te tekenen.

Stevie gaat ook in op de rassenkwestie. "Kies liefde boven haat. Goed boven slecht. Aardig boven gemeen. Hopen hebben boven helemaal geen hoop. En ja, alle levens doen er toe, maar de reden dat ik zeg 'zwarte levens doen er toe' komt omdat wij de originele bewoners van de wereld zijn. Dus in essentie heeft iedereen wat zwarts in zich! Iedereen heeft wat soul in zich, dus stop met het negeren van je cultuur. Hou van jezelf en je familie. Dat is wat ik kwijt wil."